Föreningen för autister i VÄSTERNORRLAND

Aktiviteter i OA Västernorrland

Aktiviteter

OA Västernorrland anordnar gemensamma nöjesaktiviteter av och för aspergare och andra högfungerande autister, för att skapa en gemenskap och samhörighetskänsla inom denna grupp. Både i Härnösand och Örnsköldsvik finns det möjlighet för aspergare att träffas på lördagar jämna veckor för att prata och fika. Om du precis som oss inte håller reda på när det är jämna eller ojämna veckor, kolla i den här kalendern.

OA har också ett gemensamt forum på nätet som du får tillgång till som medlem i föreningen. Det går naturligtvis bra att enbart delta via nätet för er som föredrar det.

MEDLEMSTRÄFFAR 2019: I Örnsköldsvik kommer vi ha tematräffar för våra medlemmar varje fredag. För detaljerad informationen, gå in under fliken ”Örnsköldsvik”. 

Kontaktvasternorrland@aspergare.org

Lördagsträffar (jämna veckor)

I Härnösand är vi tillgängliga för medlemsträff varannan lördag jämna veckor. Föranmäl er senast två dagar innan, för bokning av lokal. Vid senare anmälan, ring Johannes på 073-103 37 71, så ser vi hur läget ser ut. I lokalen har vi tillgång till TV, video och allehanda sällskapsspel.

Plats: Gamla Karlebyvägen 17 (IF Ryckets lokal)
Tid: 14:00
Kontakt: Johannes Sandquist – johannes.sandquist@aspergare.org
Telefon: 073-103 37 71

Tematräffar

Varje fredag kommer vi att finnas på Medborgarskolan mellan kl. 16:30 och 18:30 för tematräffar. Nästa träff är fredagen den 22 november och temat är ”Maktlöshet”.

När känner du maktlöshet och inför vad? Vad kan vi göra åt det?

Plats: Viktoriaesplanaden 8B, 891 39 Örnsköldsvik 
Tid: 16:30 – 18:30
Kontakt: ornskoldsvik@aspergare.org

Digital musikproduktion (Distans)
Start:
Löpande intag i mån av plats

Vi kommer att hålla en kurs i digital musikproduktion med Cubase, där vi lär oss hur man bygger upp en låt med hjälp av datorn och programvara för musik. Vi utgår från Cubase, men även andra programvaror kan förekomma. Även om det är en fördel att ha en keyboard eller synth med midi är det inte nödvändigt för kursen.

En mini keyboard kan man få för en femhundring och om ni är flera som önskar köpa en, kan vi säkert få lite rabatt och kanske även söka bidrag för ändamålet.

Kursen är kostnadsfri och till att börja med finns Cubase Element att ladda ner som en 30 dagars Trial. Det innebär att ni har möjlighet att prova utan att det kostar en enda krona. Om ni väljer att köpa programmet efter prövoperioden, kostar det 955 kr. Det finns också möjlighet att köpa Cubase LE (startversion) genom föreningen för 299 kr. Den berättigar er till en uppgradering till Cubase Element för 477 kr.

Huvudtemat i kursen är digital musikproduktion och om ni väljer att använda ett gratisprogram, kan vi kika på det också. Det viktigaste för oss är att vara möjliggörare för våra medlemmar! Och genom distanskurser, ger det möjligheten att delta oavsett var ni bor i landet.

Läkande skrivande (Distans)
Start:
Löpande intag i mån av plats

“Din egen berättelse” är en skrivarkurs på distans där vi använder skrivandet som läkande kraft. Vi skriver om våra liv, arbetar med fantasin för att skapa olika rollfigurer, dikter eller fortsätter med ett redan påbörjat projekt. Vi kommenterar varandras texter, ger varandra inspiration och stöttar varandra.

Kursen bygger på olika teman som vi använder oss av för att komma igång med skrivprocessen. Det spelar ingen roll om man är van att skriva eller inte. Vi skriver för vår egen skull och skriver så mycket vi orkar och hinner med.

NYHETER

OBS! Våra ordinarie träffar på onsdagar ligger för tillfället nere, med tanke på den rådande situationen med Covid-19. Våra distansaktiviteter pågår som vanligt och vi jobbar för fullt för att kunna erbjuda våra medlemmar aktiviteter även i denna krissituation. Se nedan.

I Riksbloggen, https://www.aspergare.org/category/aktiviteter-kurser/ kan ni se information om de aktuella aktiviteterna.

Förlorad ungdom

Lyssna när en av OA:s medlemmar, Björn Samuelsson läser upp sin dikt "Förlorad ungdom", där han beskriver hur han upplever ensamhet.

Ackompanjerad av Janne Schaffer, Björn J:son Lind och Stefan Blomquist.

Bli medlem

För att bli medlem eller sympatisör fyller du i formuläret på den här sidan. Mer information finns på Riks hemsida.